Jak klarować masło

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak klarować masło dodał(a): Subskrybuj

Klarowanie masła polega na oczyszczeniu go z resztek białka zwierzęcego i innych zanieczyszczeń. Naszym celem jest uzyskanie jak najczystszego tłuszczu. Używanie i smażenie na takim maśle nadaje świetny smak naszym potrawom.


odsłony: 27051 głosów: 16 kategoria: Kulinaria > Inne data dodania: 29-02-2012 14:00 ocena: 4.56
  • 2 kostki masła

Komentarze do wideoporadnika Jak klarować masło: (6)

2012-11-14 13:15:48
Awatar
pcha masełko aż chcesie jesć samom 5/5
(0) 
2012-03-02 12:10:25
Awatar
nalezy zaznaczyc by robic to nie w za wysokiej temperaturze tak by maslo sie nie spalilo ;-) oraz zamiast lyzka, lepiej przecedzic je przez jakis material np. gaze - latwiej i mniej straty masla :)
(0) 
2012-03-01 18:38:59
Awatar
zgadzam sie ze swietnie smakuja potrawy przygotowana na masle klarowanym poza tym ma wyzsza temp dymienia wiec mozna je podgrzac bardziej niz inne tluszcze. do trwalosci tez sie zgadzam. kondzio29 : przelicz sobie ile wyjdzie Cie wyklarowanie 2kg masla. gotowe kosztuje OD ok.40zl/kg
(0) 
2012-03-01 08:32:28
Awatar
Niby proste - a jednak przydatne 5/5
(1) 
2012-02-29 20:16:11
Awatar
Pokazane ale w sumie mało informacji jest przekazane w tym poradniku bo nikt nie wie że klarowanie masła trwa dosyć długo jak na taką czynność i że można je przechowywać nawet rok w lodówce ;]
(0) 
2012-02-29 16:39:18
Awatar
nieże się czepiam bo to smaczne jest ale z dwóch kostek masła otrzymujemy jedną
(0) 
Pokaż wszystkie komentarze