Jak przygotować deser banoffee

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Desery
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 22.05.2017 / 14:00
  • Odsłony: 551
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

ugotowana

Do poradnika jak przygotować deser banoffee przypisano następujące tagi:

Coś słodkiego, bardzo słodkiego to właśnie ciasto banoffee. Przepis jest dziecinnie prosty i każdy sobie bez problemu z nim poradzi. Ten pyszny deser ma kremową konsystencję i wersji klasycznej występuje na  herbatnikowo-maślanym spodzie. Ale jak to w tego typu przepisach bywa, jest wiele odmian i róznych wariacji tego deseru. Banoffee to taki smak, który nigdy się nie znudzi ale uwaga - nie ma co łapczywie szamać zbyt dużych kawałków bo po prostu będzie nam za słodko. Idealny do filiżanki espresso i kiedy aż nas rozpiera chęć zjedzenia czegoś słodkiego. 

Deser banoffee zawitał do nas prosto z Wielkiej Brytanii i uważam, że powinien być bardziej popularny. Ludzie znają ten deser ale chyba jeszcze jest to za mała grupka ludzi :) Wydaje mi się, że jeszcze ten pyszny deser będzie u nas hitem. Wystarczy, że raz czy dwa pojawi się w TV albo ktoś o nim wspomni w serialowym tasiemcu :) Tym bardziej, że naprawdę super łatwo do wykonać.

Składniki też nie są jakieś wymyślne, bo mamy tutaj herbatniki, śmietanę, cukier puder, czekoladę, banany i kajmak, który można zrobić samodzielnie albo kupić już gotowy. Chociaż polecam zrobić go samodzielnie. 

Co tu dużo mówić, wśród wielu, bardzo wielu deserów, ciasto banoffee wychodzi naprawdę nieźle i potrafi zaskoczyć swoim niebiańskim smakiem. Goście będą zadowoleni, Ty zachwycona i ogólnie takie szczęście kiedy zrobimy coś słodkiego dla wszystkich :) Polecam

Zapraszam do subskrybowania kanału klikając tutaj:

https://www.youtube.com/channel/UCiWXI8XDS4lEBwqWi-enu0A?sub_confirmation=1

Zapraszam także na obłędnie pysznego bloga www.idealneciasta.com

  • SKŁADNIKI

  • Składniki (na 4 desery):
  • 100 g maślanych herbatników
  • 260 g kajmaku
  • 330 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 duże banany
  • sok z cytryny do skropienia bananów
  • gorzka czekolada

Kategoria: Ciasta i desery > Desery

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować deser banoffee skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków