Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak przygotować karpia

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Potrawy świąteczne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 26.11.2013 / 15:12
  • Odsłony: 3 203
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

alf500

W tym poradniku typowy przepis na potrawy świąteczne i karp z wigilijnego stołu w roli głównej. Postaramy się Wam pokazać jak najlepiej przyrządzić karpia. Karp jest na pewno wyjątkową rybą i potrzebuje odpowiedniego przygotowania żeby wydobyć z niego jak najlepszy smak. Oczywiście są osoby, które za karpiem nie przepadają i przepadać nie będą, ale tak przygotowanego karpia na pewno warto spróbować. 

Pamiętajcie by karpia zacząć smażyć skórą do dołu, inaczej ryba nie wyjdzie Wam tak dobrze jak powinna. Do tego z pewnością przyda się Wam cytrynka, która wydobędzie smak z ryby. Karpia smażymy ok 2 minut z każdej strony w zależności od wielkości ognia jaki ustawiliśmy. 

Mamy nadzieję, że nasz przepis na karpia Wam się spodobał i rybka będzie Wam smakować naprawdę dobrze. Jeśli chcecie napiszcie jak Wam smakował i napiszcie w jaki sposób wy przygotowujecie karpia na święta w swoich rodzinnych domach. Do usłyszenia i do zobaczenia w kolejnych odcinkach z równie smacznymi przepisami. Trzymajcie się! 

  • SKŁADNIKI

  • mąka
  • sól
  • karp
  • olej
  • cytryna

Kategoria: Potrawy świąteczne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować karpia skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków