Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak przyrządzić klasyczne Risotto

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryż i makarony
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 18.11.2008 / 15:30
  • Odsłony: 169 540
  • Ocena: 4.50
  • Głosy: 16
  •  

Poradnik dodany przez:

rambo7000

Do poradnika jak przyrządzić klasyczne risotto przypisano następujące tagi:

Risotto to potrawa, z której słynie północna część Włoch. Jak sama nazwa wskazuje (riso po włosku znaczy "ryż"), podstawowym składnikiem risotta jest ryż. Ryż musi zostać odpowiednio przygotowany, ponieważ odpowiednia konsystencja to zasadnicza cecha tego dania. Wszystko ma połączyć ze sobą kremowy sos, który powstaje w trakcie powolnego gotowania ryżu w bulionie. Tak powstaje klasyczne risotto. Potrawę tą podaje się pomiędzy przystawką a głównym daniem mięsnym lub rybnym.

  • SKŁADNIKI

  • Ryż, szafran, cebula, bulion, parmezan, masło

Kategoria: Ryż i makarony

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić klasyczne Risotto skomentowało 11 osób.

Pozostało 1500 znaków
Zobacz więcej komentarzy