Jak przyrządzić szarlotkę

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ciasta i torty
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 07.11.2009 / 14:00
  • Odsłony: 101 985
  • Ocena: 4.79
  • Głosy: 34
  •  
Impresja
Ekspert

Poradnik dodany przez:

Impresja

Do poradnika jak przyrządzić szarlotkę przypisano następujące tagi:

W czwartym eksperckim poradniku z udziałem Michała Maciejczyka, szefa kuchni w restauracji Impresja, upieczemy pospolitą szarlotkę. Ten pochodzący z Francji wyrób cukierniczy jest bardzo prosty w wykonaniu i skłąda się najczęściej z jabłek - można używać gruszek, brzoskwiń, moreli.

  • SKŁADNIKI

  • 1. Szklanka cukru
  • 2. Szklanka mąki
  • 3. Trzy łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4. Cynamon
  • 5. Kostka margaryny
  • 6. Cztery jajka
  • 7. Dwa kilo jabłek
  • 8. Proszek do pieczenia

Kategoria: Ciasta i desery > Ciasta i torty

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić szarlotkę skomentowało 20 osób.

Pozostało 1500 znaków
Zobacz więcej komentarzy