Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak upiec perliczkę

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 28.12.2013 / 15:30
  • Odsłony: 5 028
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

alf500

Perliczka to wspaniałe mięso i jeżeli tylko będziecie mieli okazję kupić perliczkę to koniecznie kupujcie bez zastanowienia. Jej przygotowanie jest proste i zajmuje tyle czasu co przygotowanie pieczonego kurczaka w całości. A pieczenie perliczki to sposób na udany obiad i na udana kolację. Mimo, że perliczka to mięso drobiowe to jednak jest różnica w smaku i dobrze przygotowana i upieczona perliczka będzie hitem na waszych stołach. Bardzo fajny i sprawdzony przepis który pozwoli Ci wydobyć z tego mięsa jak najwięcej.

A perliczki coraz bardziej są popularne i już nawet można je kupić nie tylko w dużych marketach ale też w tych mniejszych. Zobacz jak upiec perliczkę i zapoluj na nią w sklepie :) Tylko pamiętaj, żeby też nie kupować przerośniętych perliczek, gdyż w wielu hodowlach specjalnie je się tuczy co niestety obniża ich walory smakowe. Ale i tak warto spróbować. W końcu perliczka i przepis na nią wywodzi się ze staropolskiej tradycji w której perliczki często gościły na polskich stołach

  • SKŁADNIKI

  • perliczka 1 kg
  • masło
  • oliwa
  • czosnek
  • miód
  • cytryna
  • cebula
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz
  • naczynie żaroodporne
  • folia aluminiowa

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak upiec perliczkę skomentowało 1 osób.

Pozostało 1500 znaków