Jak zapeklować mięso do wędzenia

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zapeklować mięso do wędzenia dodał(a): Subskrybuj

Przed wędzeniem mięsa musimy je zapeklować. Do tego celu potrzebujemy zalewę peklującą. Im lepsza nam wyjdzie zalewa, tym lepsze w smaku otrzymamy mięso po uwędzeniu.


odsłony: 110675 głosów: 8 kategoria: Dania mięsne > Inne data dodania: 23-09-2011 14:40 ocena: 3.88
  • Proporcje na litr zalewy peklującej:
  • 100g peklo soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka jałowca
  • 1 łyżeczka ziela angielskiego
  • 3 łyżeczki majeranku
  • 3 goździki
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 liście laurowe
  • Lubczyk lub Magi

Komentarze do wideoporadnika Jak zapeklować mięso do wędzenia: (6)

2014-01-30 11:38:58
Awatar
wszystko ok. Tylko w przepisie nie podajesz pieprzu a mówisz że trzeba go dodac.Gdzie błąd?
i ile tego pieprzu.
(0) 
2011-10-07 17:41:53
Awatar
Kiedy to wędzenie ?
(0) 
2011-10-04 17:29:02
Awatar
hmm... trochę mało sprytne
(0) 
2011-10-04 15:42:15
Awatar
jako ze w soli peklujacej jest dosc duzo chemi to proponuje mieszac pol na pol np. z normalna sola ;-)
(0) 
2011-09-27 15:26:44
Awatar
Fajny poradnik :)Mam tylko pytanie do pana Piotra jaka jest proporcja zalewy do wagi mięsa 1L/1kg czy może jakoś inaczej ??
(0) 
2011-09-26 14:09:03
Awatar
super ! czekam na wędzenie :)
(0) 
Pokaż wszystkie komentarze