Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zapeklować mięso do wędzenia

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Inne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 23.09.2011 / 14:40
  • Odsłony: 121 146
  • Ocena: 3.88
  • Głosy: 8
  •  
ogi100
Ekspert

Poradnik dodany przez:

ogi100

Do poradnika jak zapeklować mięso do wędzenia przypisano następujące tagi:

Przed wędzeniem mięsa musimy je zapeklować. Do tego celu potrzebujemy zalewę peklującą. Im lepsza nam wyjdzie zalewa, tym lepsze w smaku otrzymamy mięso po uwędzeniu.

  • SKŁADNIKI

  • Proporcje na litr zalewy peklującej:
  • 100g peklo soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka jałowca
  • 1 łyżeczka ziela angielskiego
  • 3 łyżeczki majeranku
  • 3 goździki
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 liście laurowe
  • Lubczyk lub Magi

Kategoria: Dania mięsne > Inne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zapeklować mięso do wędzenia skomentowało 6 osób.

Pozostało 1500 znaków