Jak zrobić bezy

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić bezy dodał(a): Subskrybuj

Beza jest słodka, chrupiąca i rozpływa się w ustach. W zależności od temperatury pieczenia, ilości cukru oraz stopnia ostudzenia, bezy w środku są kruche (wysoka temp.) bądź lekko ciągliwe (niska).


odsłony: 134698 głosów: 39 kategoria: Ciasta i desery > Słodycze data dodania: 13-08-2010 16:18 ocena: 4.62
  • Białka jaj - 4 sztuki
  • Cukier puder - 200 g
  • Sok z cytryny
  • Sól

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić bezy: (33)

2013-03-25 23:33:57
Awatar
ja wole ubić 4 białka +225g cukru :D i są lepsze te mi nie wyszły... zrobiła się jedna wielkna kupa ;3 ale fajny pomysł ^^
(0) 
2012-07-05 15:05:27
Awatar
Już w piekarniku !
(0) 
2012-03-01 18:04:04
Awatar
Mniaaam nie jest jeszcze zapóźno na ich zrobienie więc lece 5/5 i do ULUBIONYCH xd
(0) 
2011-11-09 01:23:42
Awatar
kurde szkoda ze 45 min trzeba czekac
(1) 
2011-10-27 18:34:01
Awatar
Wszystko fajnie ale mi nie wyszlo a niby nie skąpilowane..
(0) 
2011-09-25 12:55:24
Awatar
i są przepyszne ale na obrazku lepiej wyglądały
(0) 
2011-08-25 13:00:23
Awatar
omg wyszło mi że jedna ma ok. 51 kcal
(0) 
2011-06-08 20:35:30
Awatar
wyjęłaś mi to z ust bezy są przepyszne
(0) 
2011-06-08 19:48:21
Awatar
Uwielbiam bezy jeszcze takie kruchutkie, mniam
(0) 
2011-05-18 16:49:55
Awatar
mi nie wyszło(rozlało się na wszystkie strony)
(0) 
poprzednie
123następne
Pokaż wszystkie komentarze