Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić bigos

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Dania specjalne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 03.11.2009 / 10:12
  • Odsłony: 53 121
  • Ocena: 3.33
  • Głosy: 3
  •  

Poradnik dodany przez:

Knorr

Do poradnika jak zrobić bigos przypisano następujące tagi:

Bigos - potrawa znana w każdym polskim domu, często także gości na świątecznych stołach. Najlepszy bigos zawsze jest z kilku rodzajów mięs i odpowiedniej kompozycji przypraw.

  • SKŁADNIKI

  • 2 kg kapusty kiszonej
  • 1 główka kapusty słodkiej
  • 0.5 kg mięsa wieprzowego z łopatki
  • 0.5 kg mięsa wołowego
  • 0.5 kg boczku wędzonego
  • 1 golonka
  • 10 g grzybów suszonych
  • 20 g suszonych śliwek
  • 150 g koncentratu pomidorowego
  • 1 mała łyżeczka kminku
  • 5 ziarenek czarnego pieprzu
  • 2 łyżki majeranku
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 5 liści laurowych
  • 4 kostki bulionu na wędzonym boczku KNORR
  • Tłuszcz roślinny do smażenia

Kategoria: Dania specjalne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić bigos skomentowało 3 osób.

Pozostało 1500 znaków