Jak zrobić bigos

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić bigos dodał(a): Subskrybuj

Bigos - potrawa znana w każdym polskim domu, często także gości na świątecznych stołach. Najlepszy bigos zawsze jest z kilku rodzajów mięs i odpowiedniej kompozycji przypraw.


odsłony: 51276 głosów: 3 kategoria: Kulinaria > Dania specjalne data dodania: 03-11-2009 10:12 ocena: 3.33
  • 2 kg kapusty kiszonej
  • 1 główka kapusty słodkiej
  • 0.5 kg mięsa wieprzowego z łopatki
  • 0.5 kg mięsa wołowego
  • 0.5 kg boczku wędzonego
  • 1 golonka
  • 10 g grzybów suszonych
  • 20 g suszonych śliwek
  • 150 g koncentratu pomidorowego
  • 1 mała łyżeczka kminku
  • 5 ziarenek czarnego pieprzu
  • 2 łyżki majeranku
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 5 liści laurowych
  • 4 kostki bulionu na wędzonym boczku KNORR
  • Tłuszcz roślinny do smażenia

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić bigos: (3)

2011-05-12 08:31:20
Awatar
Ja robię ten bigos w szybkowarze , po zamknięciu 40 minut gotowania i 5 otwartego w celu doprawiania . Szybko i smacznie , w jednym garnku .POLECAM !!!
(0) 
2010-12-28 23:46:11
Awatar
super przepis :)
(0) 
2010-11-24 16:18:54
Awatar
Bigos super :)
Tak nawiasem mówiąc to mój rekord w jego jedzeniu to 1,2 kg w 15 min :D
(0) 
Pokaż wszystkie komentarze