Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić chłodnik litewski

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Zupy
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 25.07.2010 / 16:18
  • Odsłony: 37 886
  • Ocena: 4.86
  • Głosy: 7
  •  
Amadeus Hotel
Ekspert

Poradnik dodany przez:

Amadeus Hotel

Do poradnika jak zrobić chłodnik litewski przypisano następujące tagi:

W kolejnym odcinku eksperckiego poradnika, szef kuchni Piotr Rychlewski przedstawi sposób na przyrządzenie chodnika po litewsku. Jak wskazuje nazwa, jest to potrawa podawana na zimno, często na bazie jogurtu, zsiadłego mleka, czy kefiru w połączeniu z kiszonymi ogórkami lub botwiną. Najlepiej przyrządzać chłodnik późną wiosną i latem, kiedy pojawiają się świeże warzywa.

  • SKŁADNIKI

  • - 4 szklanki jogurtu
  • - Duży pęczek botwinki
  • - Zielona ogórek 200 g
  • - Koperek, szczypiorek
  • - 2 jajka ugotowane na twardo
  • - Cukier, sól, pieprz
  • - Sok z cytryny

Kategoria: Zupy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić chłodnik litewski skomentowało 2 osób.

Pozostało 1500 znaków