Jak zrobić chłodnik litewski

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić chłodnik litewski dodał(a): Subskrybuj

W kolejnym odcinku eksperckiego poradnika, szef kuchni Piotr Rychlewski przedstawi sposób na przyrządzenie chodnika po litewsku. Jak wskazuje nazwa, jest to potrawa podawana na zimno, często na bazie jogurtu, zsiadłego mleka, czy kefiru w połączeniu z kiszonymi ogórkami lub botwiną. Najlepiej przyrządzać chłodnik późną wiosną i latem, kiedy pojawiają się świeże warzywa.


odsłony: 36586 głosów: 7 kategoria: Kulinaria > Zupy data dodania: 25-07-2010 16:18 ocena: 4.86
  • - 4 szklanki jogurtu
  • - Duży pęczek botwinki
  • - Zielona ogórek 200 g
  • - Koperek, szczypiorek
  • - 2 jajka ugotowane na twardo
  • - Cukier, sól, pieprz
  • - Sok z cytryny

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić chłodnik litewski: (2)

2010-07-28 15:19:44
Awatar
kiedyś to robiłem.
nie za bardzo mi smakowała ale jako danie na lato - idealne
5/5
(2) 
2010-07-27 11:24:50
Awatar
... idealny na gorace dni 5/5
(2) 
Pokaż wszystkie komentarze
3% przez 4 miesiące. Otwarte Konto Oszczędnościowe w ING Bank Śląski.