Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić ciasto drożdżowe z kruszonką w wersji Lean

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ciasta i torty
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 16.08.2009 / 11:45
  • Odsłony: 118 079
  • Ocena: 4.27
  • Głosy: 15
  •  

Poradnik dodany przez:

Tudor

Do poradnika jak zrobić ciasto drożdżowe z kruszonką w wersji lean przypisano następujące tagi:

Kolejna produkcja, tym razem pokazująca jak łatwo jest zrobić ciasto drożdżowe. Nie trzeba go przy tym zagniatać ciasta przez dwie godziny i czekać aż wyrośnie przez 4 godziny. Świetne ciasto w szybki i sprawny sposób. W następnym filmie zobaczycie jak zrobić kruszonkę do ciasta drożdżowego (szczegółowy opis)

  • SKŁADNIKI

  • - 500g mąki tortowej typ 450
  • - Pół szklanki cukru
  • - 5dkg drożdży
  • - 4/5 szklanki ciepłego mleka
  • - Jajko
  • - Margarynę w kostce do posmarowania blachy
  • - Nóż
  • - Drewniana łyżka
  • - Miska
  • - Szklanka
  • - Miarka

Kategoria: Ciasta i desery > Ciasta i torty

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ciasto drożdżowe z kruszonką w wersji Lean skomentowało 11 osób.

Pozostało 1500 znaków
Zobacz więcej komentarzy