Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić ciasto seromakowiec

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ciasta i torty
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 22.02.2014 / 12:30
  • Odsłony: 2 834
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

codogara

Uwielbiam ser oraz mak. Dlatego przedstawiam wam przepis na ciasto w którym połączymy te dwa składniki aby otrzymać niemal idealne domowe ciasto. Wilgotna masa makowa z wyczuwalną lekką nutką winnych szarych renet oraz bardzo delikatna masa serowa, do tego kruchy spód ... co można chcieć więcej?

domowe wypieki to najlepsze smaki jakie można sobie zafundować. dlatego kiedy macie ochotę na coś słodkiego albo zastanawiacie się jakie ciasto na niedzielę przygotować, to przypomnijcie sobie o przepisie na seromakowiec

A jeżeli chodzi o sposób na uzyskanie jasnego wierzchu seromakowca to przykrywamy go w piecu folią aluminiową. Dzięki temu, przy okazji tworzymy coś na styl takiej poduszki cieplnej w której nasze ciasto pięknie będzie rosło. 

Jeżeli podobał wam się ten przepis to zapraszam na inne kulinarne pomysły, które znajdziecie na moim profilu na na mojej stronie: http://www.codogara.pl/

A bezpośredni link do tego przepisu poniżej:
http://www.codogara.pl/14233/seromakowiec/

  • SKŁADNIKI

  • Kruchy spód:
  • 125 g masła
  • 1.5 szkl. mąki pszennej typ 450
  • 2 żółtka
  • 0.5 szkl. cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa makowa:
  • 900 g gotowej masy makowej
  • 3 jabłka szara reneta
  • 4 białka
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1 łyżka olejku migdałowego
  • Masa serowa:
  • 1 kg sera sernikowego
  • 2 żółtka
  • 5 jajek (osobno żółtka i białka)
  • 1 szkl. cukru
  • 125 g masła

Kategoria: Ciasta i desery > Ciasta i torty

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ciasto seromakowiec skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków