Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić creme brulee

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Desery
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 03.12.2010 / 16:00
  • Odsłony: 67 932
  • Ocena: 4.40
  • Głosy: 10
  •  
Smacznego_pl
Ekspert

Poradnik dodany przez:

Smacznego_pl

Do poradnika jak zrobić creme brulee przypisano następujące tagi:

Creme brulee to klasyczny francuski deser. Nazwa oznacza dosłownie "przypalony krem". Jest to deser przygotowywany na bazie kremu z jaj, śmietany i cukru, uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru. Podaje się go schłodzonego.

  • SKŁADNIKI

  • śmietana kremówka 36% - 500 ml
  • laska wanilii - 1 sztuka
  • żółtka - 6 sztuk
  • cukier - 100 g
  • brązowy cukier - trochę
  • miód - 50 g

Kategoria: Ciasta i desery > Desery

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić creme brulee skomentowało 8 osób.

Pozostało 1500 znaków