Jak zrobić creme brulee

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić creme brulee dodał(a): Subskrybuj

Creme brulee to klasyczny francuski deser. Nazwa oznacza dosłownie "przypalony krem". Jest to deser przygotowywany na bazie kremu z jaj, śmietany i cukru, uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru. Podaje się go schłodzonego.


odsłony: 64222 głosów: 10 kategoria: Ciasta i desery > Desery data dodania: 03-12-2010 16:00 ocena: 4.40
  • śmietana kremówka 36% - 500 ml
  • laska wanilii - 1 sztuka
  • żółtka - 6 sztuk
  • cukier - 100 g
  • brązowy cukier - trochę
  • miód - 50 g

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić creme brulee: (8)

2011-11-09 20:12:04
Awatar
Przepis straszny. Zrobiłam dokładnie tak, jak pokazywano, a wyszła jakaś waniliowo-koglo-moglowo-miodowa śmietana. Nic się nie ścięło, sama woda. :/ 0/10
(0) 
2011-10-14 19:21:30
Awatar
Jednakowoz creme brulee najlepiej smakuje w ramekinkach,nie wiem z racji czego,ale tak upieczony jakos mnie nie porywa.A creme brulee kocham,uwielbiam palnikowo poczyniona skorupke ktora mozna rozbijac widelczykiem lub lyzeczka.
(0) 
2011-09-23 13:58:37
Awatar
fajne ale lody chyba się roztopiły troszku
(0) 
2011-01-31 14:19:15
Awatar
pani kasiu, ladnie pani ubija w 1:48 ;)
(1) 
2010-12-27 12:08:37
Awatar
Achhh... Francja, dostojna i elegancka, mają tam pyszne dania w tym to. Ja nie zrobiłem tego ręcznie tylko kupiłem w lidlu :D (było również pyszne). 5/5
(0) 
2010-12-27 09:43:10
Awatar
(0) 
2010-12-10 16:59:45
Awatar
(0) 
2010-12-03 16:57:45
Awatar
mniam mniam,dobre>)
(0) 
Pokaż wszystkie komentarze