Jak zrobić dango

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić dango dodał(a): Subskrybuj

Prosty sposób na zrobienie w domu dango, japońskiego smakołyku. Potrzebujemy: 200 gram słodkiej mąki ryżowej, 125 gram miękkiego tofu. Do polewy-sosu potrzebne będzie: trzy łyżki sosu sojowego, trzy łyżki sosu mirin, trzy łyżki cukru oraz łyżka mąki kukurydzianej. Jak te składniki zamienić na kulki dango? Zobaczycie naszym krótkim filmie. Spróbujcie! Smacznego.


odsłony: 52766 głosów: 18 kategoria: Kulinaria > Dania specjalne data dodania: 03-05-2011 09:12 ocena: 4.50
  • Mąka ryżowa: 200g
  • Miękkie tofu: 125g
  • Sos sojowy: 3 łyżki
  • Mirin: 3 łyżki
  • Cukier: 3 łyżki
  • Mąka kukurydziana

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić dango: (6)

2012-03-08 16:49:08
Awatar
sie zobaczy moze i ja zrobie:)
(0) 
2011-12-03 13:40:03
Awatar
Dobrze wyjaśnione co, jak robić, na pewno i ja zrobię dango :)
(0) 
2011-08-13 11:38:16
Awatar
Bardzo fajny poradnik, na pewno zrobię ; DD
(0) 
2011-05-25 17:09:25
Awatar
Dlaczego w sosie są 4 łyżki a powinny byc 3? -.-
(0) 
2011-05-08 11:28:43
Awatar
nie mówi się 200 gram, lecz 200 gramów (woltów, watów, mów i t d)
(0) 
2011-05-05 16:54:21
Awatar
i gdzie ja mam kupic mirin i miekkie tofu??
(1) 
2011-05-06 22:36:37
Awatar
W sklepie z "japonszczyzna" albo po prostu na allegro.
(0) 
2011-06-26 15:21:25
Awatar
w Kaufandzie, w bomi, w piotrze i pawle itd
(0) 
Pokaż wszystkie komentarze