Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić dango

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Dania specjalne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 03.05.2011 / 09:12
  • Odsłony: 54 896
  • Ocena: 4.50
  • Głosy: 18
  •  

Poradnik dodany przez:

Mareczkowski

Do poradnika jak zrobić dango przypisano następujące tagi:

Prosty sposób na zrobienie w domu dango, japońskiego smakołyku. Potrzebujemy: 200 gram słodkiej mąki ryżowej, 125 gram miękkiego tofu. Do polewy-sosu potrzebne będzie: trzy łyżki sosu sojowego, trzy łyżki sosu mirin, trzy łyżki cukru oraz łyżka mąki kukurydzianej. Jak te składniki zamienić na kulki dango? Zobaczycie naszym krótkim filmie. Spróbujcie! Smacznego.

  • SKŁADNIKI

  • Mąka ryżowa: 200g
  • Miękkie tofu: 125g
  • Sos sojowy: 3 łyżki
  • Mirin: 3 łyżki
  • Cukier: 3 łyżki
  • Mąka kukurydziana

Kategoria: Dania specjalne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić dango skomentowało 9 osób.

Pozostało 1500 znaków