Jak zrobić domową kiszoną kapustę

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Warzywa i owoce
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 29.01.2011 / 10:10
  • Odsłony: 54 546
  • Ocena: 4.67
  • Głosy: 3
  •  
SkutecznieTv
Ekspert

Poradnik dodany przez:

SkutecznieTv

Do poradnika jak zrobić domową kiszoną kapustę przypisano następujące tagi:

Jędrna, chrupiąca, idealna do surówek, zup lub po prostu jako przekąska... Kiszona kapusta jest bardzo zdrowa, surowa ma mnóstwo witaminy C i minerałów. Zatem suróweczka z takiej kapusty, szczególnie jesienią lub zimą, gdy przeziębienia i grypy są na porządku dziennym, jest bardzo wskazana:) A taka domowa kapusta jest naprawdę prosta w zrobieniu i nie trzeba od razu kisić szalonych ilości. Zresztą zobacz i przekonaj się - zapraszam do obejrzenia!

  • SKŁADNIKI

  • * 1 główka kapusty
  • * 1 marchew
  • (opcjonalnie: jeśli chcę kisić z marchewką)
  • * sól do przetworów domowych (nie jodowana - w proporcji: na 10 kg kapusty 20 dag soli = na 1 kg kapusty 2 dag soli)
  • * czysty duży słoik

Kategoria: Warzywa i owoce

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić domową kiszoną kapustę skomentowało 1 osób.

Pozostało 1500 znaków