Jak zrobić domowe bułki

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić domowe bułki dodał(a): Subskrybuj

W amatorskim tutorialu przedstawiłem jak w prosty sposób upiec zdrowe i smaczne bułki. Zachowują one świeżość przez około 3 dni, przy czym te ze sklepu stoją 2 tygodnie i dalej są miękkie. Są idealne na śniadanie, do zupy czy jako przekąska.


odsłony: 48912 głosów: 6 kategoria: Kulinaria > Pieczywo data dodania: 27-04-2012 17:00 ocena: 4.83
  • 50 g mąki żytniej
  • 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 200 g mąki pszennej typu 650
  • 1 łyżka soli
  • 300 g wody
  • Otręby (opcjonalnie)
  • 15 g drożdży
  • * Film jest własnością witryny www.bezchemii.info

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić domowe bułki: (2)

2012-05-14 18:43:12
Awatar
gdzie kupujesz tą mąkę przenną pełnoziarnistą?
(0) 
2012-05-16 22:50:01
Awatar
W hipermarketach, przeważnie Tesco bądź Kaufland. Kupowałem kiedyś na targu, u kilku sprzedawców, lecz mąka tam jest bardzo kiepskiej jakości. Zakwas często z takowej mąki nie wychodził a ciasto nie zawsze chciało rosnąć. Po za tym tak czy tak nie masz gwarancji, że takie z targu jest ekologicznie uprawiane. Czasami także nabywam mąki w sklepach ze zdrową żywnością (duża różnica ceny, niestety na niekorzyść naszego portfela).
(1) 
2012-05-05 20:59:27
Awatar
Wszystko super, fajnie, ale naisz jakie są składniki.
(0) 
2012-05-06 11:05:43
Awatar
Naciśnij w przycisk "Będziesz potrzebować" (są tam podane składniki), kręcąc film podawałem w kolejności co aktualnie dodaję.
(1) 
Pokaż wszystkie komentarze