Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić domowe wędliny w wędzarni

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Dania specjalne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 21.08.2013 / 15:12
  • Odsłony: 10 195
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

bezchemii

Do poradnika jak zrobić domowe wędliny w wędzarni przypisano następujące tagi:

Wędliny kupowane w supermarketach naszpikowane są zazwyczaj dużą ilością chemii.  Tylko w ten sposób mogą zachować swoją świeżość i wygląd. Wystarczy odwrócić opakowanie i przeczytać skład na etykiecie, aby przekonać się, że wyroby wędliniarskie ociekają wręcz azotynami, całą ilością innych składników. Na każdej z nich widnieje jednak zachęcający napis: "Tradycyjne wędliny", czy "Szynka babuni". Jeśli lubisz wiedzieć co jesz, to ten poradnik jest dla Ciebie. Znajdziesz w nim przepis na domowe wędliny, których smak jest nieporównywalny z tym sklepowym. Zobacz zatem jak przebiega proces wyrobu domowej wędliny. Naucz się jak zrobić własną wędzoną szynkę, czy inne wędliny. Podczas początkowej fazy wędzenia można użyć drewna sosnowego, następnie liściastego, a na końcu mokrego liściastego. Szynkę możesz przyprawić według własnego uznania, dlatego zawsze będzie smakować tak jak lubisz. Jeśli nie wiesz jak zrobić wędzarnie w prosty sposób, to zapraszamy do innych poradników. Smak i zapach takiej wędliny jest niepowtarzalny.

  • SKŁADNIKI

  • 3 kg mięsa
  • 180g peklosoli
  • papryka
  • czosnek
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • pieprz ziołowy
  • sznur wędliniarski
  • drewno
  • wędzarnia
  • żeliwny gar bez czarnych wyprysków bądź ze stali nierdzewnej

Kategoria: Dania specjalne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić domowe wędliny w wędzarni skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków