Jak zrobić hamburgery

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić hamburgery dodał(a): Subskrybuj

Pokazuję jak zrobić hamburgery w domu. Jak przygotować i upiec pyszne bułeczki, zrobić kotlety wołowe - hamburgery i jak serwować hamburgery. Po prostu jak przygotować pyszne, napchane domowe hamburgery. Te domowe są na pewno zdrowsze, a możecie mi wierzyć, że smakują równie dobrze. Phi! Smakują sto razy lepiej! Można skorzystać też z gotowych, kupnych bułeczek, ale przygotowanie w domu nie jest trudne a bułeczki są pyszne, dokładny przepis na bułeczki hamburgerowe zamieściłam na chlebek.tv, ale i poniżej podaję wersję troszkę skróconą. Jeśli chodzi o bułeczki to przed podaniem proponuję je lekko podgrzać wtedy całość jest jeszcze lepsza. Smacznego!


odsłony: 187463 głosów: 61 kategoria: Dania mięsne > Wołowina data dodania: 10-01-2010 11:00 ocena: 4.72
  • Na 6 bułek:
  • * 340 g mąki pszennej
  • * 100 ml wody
  • * 100 ml mleka
  • * 1 łyżeczka cukru
  • * 4 g drożdży suchych lub 8 g świeżych
  • * 1 łyżka masła (rozpuścić w garnuszku)
  • * 1 łyżeczka soli
  • * Jajko do smarowania
  • * Sezam do posypania
  • Wypełnienie hamburgerów:
  • * 300 g mielonego mięsa wołowego
  • * Jajko
  • * 1 łyżka masła
  • * Sól i pieprz
  • * Oliwa lub olej do smażenia
  • * 2 - 3 ogórki kiszone
  • * 1 - 2 pomidory
  • * Sałata (np. sałata lodowa)
  • * Dużo cebulki prażonej
  • * Majonez

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić hamburgery: (20)

2010-10-31 09:06:46
Awatar
BOMBA 10000/5
(-1) 
2010-03-12 19:01:44
Awatar
Musi być pewnie dobre tylko ja fast-fudów ,za bardzo nie jadam jak mój kumpel.No je kilka razy w tygodniu ,ale formy prze sto nie ma.5/5
XD:
D:
:)
^^_^^
(1) 
2010-03-01 23:35:08
Awatar
ja zawsze robię sos do hamburgera z ketchup+majonez+musztarda SUPEER jest wtedy.
(2) 
2010-01-22 10:17:36
Awatar
Super przepis!
Proponuję usmażyć hamburgery bez tłuszczu na patelni grillowej (lub na grillu) i zrobić samemu cebulkę prażoną (pokrojoną, obtoczoną w bułce cebulę smaży się na głębokim tłuszczu).
5/5
(5) 
2010-01-20 00:22:59
Awatar
Wow!. własnej roboty buły. bede miał czas to sprubuje zrobić. A ile czsu trzeba smażyć to mięsko? jak na twoim filmiku. 5/5
(5) 
2010-01-19 13:38:47
Awatar
mmmmmm zaj... 5/5
(4) 
2010-03-19 17:52:49
Awatar
mięso to nie z psów tylko z krów i świń chyba że jesteś chińczykiem :P a z kotów kisiel :)
(3) 
2010-01-18 02:58:41
Awatar
a ser jest w cheeseburgerah;)
(3) 
2010-01-15 23:17:27
Awatar
MMMMMMMMMMMMM 5/5 pycha
(3) 
poprzednie
12następne
Pokaż wszystkie komentarze