Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić kaczkę po chińsku

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 02.09.2010 / 12:00
  • Odsłony: 92 879
  • Ocena: 4.00
  • Głosy: 2
  •  

Poradnik dodany przez:

Jolantani

Do poradnika jak zrobić kaczkę po chińsku przypisano następujące tagi:

Chrupiąca kaczka po chińsku, czy "podróbka" chińskiego dania na wynos z domieszką angielskiej kuchni. Będzie to kaczka w naleśnikach z sosem śliwkowym. Kaczkę należy opłukać i gotować około godzinę na małym ogniu, aż wytopi się tłuszcz. Potem należy oddzielić mięso od kości i skóry. Samo mięso wrzucamy na patelnię: Jeżeli mięso jest nadal tłuste smażymy od razu, jeśli tłuszcz wytopił się doskonale należy podlać patelnię odrobiną oliwy z oliwek. Kaczkę smażymy na chrupko z odrobiną przyprawy chińskiej. Jeżeli przygotowujemy ją z naleśnikami, to podgrzewamy je wcześniej, jeżeli z plackami ryżowymi, to moczymy je w wodzie. Ciepłą kaczkę układamy na płatkach, dodajmy kilka pasków pory i polewamy sosem, zawijamy jak gołąbki, podajemy na ciepło.

  • SKŁADNIKI

  • Mięso z kaczki
  • Sos sojowy
  • Przyprawa do potraw chińskich
  • Por
  • Papier ryżowy lub naleśniki ryżowe
  • Sos śliwkowy lub sos do kaczki

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kaczkę po chińsku skomentowało 3 osób.

Pozostało 1500 znaków