Jak zrobić kaczkę po chińsku

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić kaczkę po chińsku dodał(a): Subskrybuj

Chrupiąca kaczka po chińsku, czy "podróbka" chińskiego dania na wynos z domieszką angielskiej kuchni. Będzie to kaczka w naleśnikach z sosem śliwkowym. Kaczkę należy opłukać i gotować około godzinę na małym ogniu, aż wytopi się tłuszcz. Potem należy oddzielić mięso od kości i skóry. Samo mięso wrzucamy na patelnię: Jeżeli mięso jest nadal tłuste smażymy od razu, jeśli tłuszcz wytopił się doskonale należy podlać patelnię odrobiną oliwy z oliwek. Kaczkę smażymy na chrupko z odrobiną przyprawy chińskiej. Jeżeli przygotowujemy ją z naleśnikami, to podgrzewamy je wcześniej, jeżeli z plackami ryżowymi, to moczymy je w wodzie. Ciepłą kaczkę układamy na płatkach, dodajmy kilka pasków pory i polewamy sosem, zawijamy jak gołąbki, podajemy na ciepło.


odsłony: 90187 głosów: 2 kategoria: Dania mięsne > Drób data dodania: 02-09-2010 12:00 ocena: 4.00
  • Mięso z kaczki
  • Sos sojowy
  • Przyprawa do potraw chińskich
  • Por
  • Papier ryżowy lub naleśniki ryżowe
  • Sos śliwkowy lub sos do kaczki

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić kaczkę po chińsku: (3)

2012-06-28 20:05:50
Awatar
Ten kamerzysta wczuwa się w role
(0) 
2010-09-06 14:53:45
Awatar
Smakowite i do tego jeszcze ładnie wygląda ;))
(0) 
2010-09-02 15:52:09
Awatar
Mięso z kaczki to super sprawa. Nadaje się na każdą okazję ;d
(0) 
Pokaż wszystkie komentarze