Jak zrobić kandyzowaną skórkę pomarańczy

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić kandyzowaną skórkę pomarańczy dodał(a): Subskrybuj

Kandyzowane owoce są świetne nie tylko jako dodatek do ciast i deserów ale także jako słodkie przekąski. Skórka pomarańczowa jest bardzo aromatyczna i nie skleja się w grudki. No i można ją naprawdę długo przechowywać. Takie dodatki lubimy w ciastach i tortach i wiele osób nawet nie zdaje sobie sprawy, że kandyzowanie owoców można przeprowadzić u siebie w domu. No i nie chodzi tutaj tylko o kandyzowana skórkę pomarańczy

Takie dodatki przydadzą się każdemu kto lubi tworzyć i gotować w domu i kto rzadko korzysta z "gotowców", czyli ciast i deserów z piekarni i ze sklepów. Jeżeli pieczenie ciast i tortów to Twoja pasja to możesz zamienić kandyzowaną skórkę pomarańczy kupowaną w sklepie na własny wyrób. 

Zobacz jakie to proste a potem zrób to sam i spróbuj smaku takiej skórki pomarańczowej po kandyzowaniu. Nie mówię, że smak jest dużo lepszy niż ten sklepowy ale jest wyczuwalna różnica. Trzeba to sprawdzić samemu. Także zapraszam każdego do tego pomysłu i do wykorzystania skórek pomarańczy w ten sposób


odsłony: 4736 głosów: 2 kategoria: Ciasta i desery > Inne data dodania: 01-10-2013 09:20 ocena: 4.50
  • Skórki pomarańczy

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić kandyzowaną skórkę pomarańczy: (0)

Bądź pierwszą osobą, która napisze komentarz!