Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić kandyzowaną skórkę pomarańczy

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Inne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 01.10.2013 / 09:20
  • Odsłony: 5 800
  • Ocena: 4.50
  • Głosy: 2
  •  

Poradnik dodany przez:

Mceno00

Do poradnika jak zrobić kandyzowaną skórkę pomarańczy przypisano następujące tagi:

Kandyzowane owoce są świetne nie tylko jako dodatek do ciast i deserów ale także jako słodkie przekąski. Skórka pomarańczowa jest bardzo aromatyczna i nie skleja się w grudki. No i można ją naprawdę długo przechowywać. Takie dodatki lubimy w ciastach i tortach i wiele osób nawet nie zdaje sobie sprawy, że kandyzowanie owoców można przeprowadzić u siebie w domu. No i nie chodzi tutaj tylko o kandyzowana skórkę pomarańczy

Takie dodatki przydadzą się każdemu kto lubi tworzyć i gotować w domu i kto rzadko korzysta z "gotowców", czyli ciast i deserów z piekarni i ze sklepów. Jeżeli pieczenie ciast i tortów to Twoja pasja to możesz zamienić kandyzowaną skórkę pomarańczy kupowaną w sklepie na własny wyrób. 

Zobacz jakie to proste a potem zrób to sam i spróbuj smaku takiej skórki pomarańczowej po kandyzowaniu. Nie mówię, że smak jest dużo lepszy niż ten sklepowy ale jest wyczuwalna różnica. Trzeba to sprawdzić samemu. Także zapraszam każdego do tego pomysłu i do wykorzystania skórek pomarańczy w ten sposób

  • SKŁADNIKI

  • Skórki pomarańczy

Kategoria: Ciasta i desery > Inne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kandyzowaną skórkę pomarańczy skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków