Jak zrobić kawę po tajlandzku

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Kawa i Herbata
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 17.12.2012 / 17:00
  • Odsłony: 24 514
  • Ocena: 4.43
  • Głosy: 7
  •  

Poradnik dodany przez:

drinkitv10

Do poradnika jak zrobić kawę po tajlandzku przypisano następujące tagi:

Przygotowanie: Kawę rozpuszczam w ok. 400 ml wrzątku. Do szklanki wlewam zimne (nie z lodówki, ale o temperaturze pokojowej) mleko skondensowane - do każdej szklanki około półtora kieliszka, czyli 80 ml. Ostrożnie wlewam kawę - najlepiej wylewać ją sposobem z łyżką, czyli trzymać łyżkę, dotykając nią brzegów szklanki, a na łyżkę lać powoli kawę z garnka z dzióbkiem. Wtedy warstwy się nie zmieszają a kawa będzie wyglądać zjawiskowo.

  • SKŁADNIKI

  • Składniki (na 2 porcje):
  • 160 ml mleka skondensowanego słodzonego z puszki
  • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • Bita śmietana

Kategoria: Napoje i drinki > Kawa i Herbata

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kawę po tajlandzku skomentowało 1 osób.

Pozostało 1500 znaków