Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić kiełbasę ze słoika

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Inne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 09.08.2013 / 15:30
  • Odsłony: 36 179
  • Ocena: 3.67
  • Głosy: 3
  •  

Poradnik dodany przez:

RetroMan

Czy może być coś lepszego niż kiełbasa domowa, samodzielnie wykonana, gdzie wiemy, że nie ma chemii, polepszaczy i innych dodatków? Aby zrobić kiełbasę swojską, nie potrzebujemy do tego tradycyjnych flaków, ponieważ kiełbasa ze słoika jest równie pyszna. Do zrobienia kiełbasy można użyć różnego mięsa, w zależności od naszego gustu, może to być indyk, wieprzowina czy też wołowina. Mój przepis na kiełbasę w słoiku zakłada użycie piersi z kurczaka, schabu oraz łopatki lub karkówki. Jeżeli dobrze poszukacie to w sieci znajdziecie niejeden przepis na kiełbasę. Ja oczywiście pokaże Wam mój sposób na to jak zrobić kiełbasę w domu, kiełbasę, która spokojnie wytrzyma bez chłodzenia nawet 2 miesiące. Taka kiełbasa swojska, będzie oczywiście doprawiona naszą ulubioną mieszanką przypraw, dzięki czemu zjemy coś dobrego i zdrowego, a za razem takiego, co naprawdę nam odpowiada pod każdym względem. Przepis na kiełbasę w słoiku zakłada również zabezpieczenie naszego wyrobu na dłuższy czas, ponieważ przygotowane mięso w słoikach można zagotować w garnku z wodą lub wstawić na dwie godziny do piekarnika.

  • SKŁADNIKI

  • 200g piersi z kurczaka
  • 200g schabu
  • 200g karkówki lub łopatki
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • czosnek
  • pieprz
  • woda z solą

Kategoria: Dania mięsne > Inne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kiełbasę ze słoika skomentowało 1 osób.

Pozostało 1500 znaków