Jak zrobić kruszonkę do ciasta drożdżowego

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić kruszonkę do ciasta drożdżowego dodał(a): Subskrybuj

Ponieważ w filmie o pieczeniu ciasta drożdżowego mocno przyciąłem część dotyczącą kruszonki, tutaj przedstawiam ją bardziej szczegółowo. Kruszonka do ciasta drożdżowego.


odsłony: 215219 głosów: 14 kategoria: Ciasta i desery > Ciasta i torty data dodania: 16-08-2009 12:30 ocena: 4.50
  • Na kruszonkę do pokrycia blachy 25x40cm
  • - 1/4 kostki margaryny czyli 62,5g
  • - 150g mąki
  • - 100g cukru

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić kruszonkę do ciasta drożdżowego: (5)

2011-05-29 15:07:32
Awatar
moja mama dodawała jeszcze surowe żółtko, oczywiście było trochę mniej mąki, żeby kulka była taka sama jak pokazano. Pychota. Ja robię też bez żółtka ze względu na cholesterol.
(0) 
2010-04-11 13:19:35
Awatar
ja robię dokładnie tak samo
(2) 
2009-08-18 22:20:37
Awatar
jest wspaniałe 5/5
(1) 
2009-08-16 20:42:32
Awatar
Kazdy robi inaczej ;D na tym polega magia kuchni ;P

co do filmiku to 5/5
(2) 
2009-08-16 15:00:23
Awatar
Niezle 5/5 kruszonka jest pyszna!
(1) 
Pokaż wszystkie komentarze
3% przez 4 miesiące. Otwarte Konto Oszczędnościowe w ING Bank Śląski.