Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić kurczaka po chińsku z warzywami na patelni Wok

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 11.11.2011 / 09:20
  • Odsłony: 98 161
  • Ocena: 4.60
  • Głosy: 10
  •  
ogi100
Ekspert

Poradnik dodany przez:

ogi100

Do poradnika jak zrobić kurczaka po chińsku z warzywami na patelni wok przypisano następujące tagi:

Piersi z kurczaka w chińskim stylu z warzywami, smażone na patelni Wok (jak nie macie takiej patelni, to na zwykłej też dobrze wyjdzie). Niech taka chińska kuchnia zawita w waszym domu raz na jakiś czas, bo naprawdę przepis jest warty wykonania.

  • SKŁADNIKI

  • Marynata do kurczaka
  • 1 pierś kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 łyżki cukru
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Pieprz i sól
  • Sos:
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego lub magi
  • 1/2 łyżki octu z białego wina
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka cukru
  • 50 ml białego wina wytrawnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • Dodatki:
  • 200 gram chińskiej mieszanki warzywnej
  • (papryka czerwona; cebula czerwona; kiełki soi; biała kapusta; kukurydza)
  • http://www.facebook.com/kochamgotowac

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kurczaka po chińsku z warzywami na patelni Wok skomentowało 2 osób.

Pozostało 1500 znaków