Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić meksykańską potrawkę

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Inne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 11.09.2017 / 12:30
  • Odsłony: 374
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

YemNOL

Do poradnika jak zrobić meksykańską potrawkę przypisano następujące tagi:

Składniki: • 2 średnie kiełbasy • 1 duża cebula • 4-5 średnich pieczarek • 1 puszka kukurydzy • 1 puszka fasoli • 2-3 łyzki koncentratu pomidorowego • odrobina cukru • olej do smażenia • ostra i słodka papryka so smaku Wykonanie: Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy, aż się zrumieni. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki i cebulę dodajemy do kiełbasy i dusimy do miękkości. Potrawkę podlewamy wodą i dodajemy koncentrat pomidorowy. Podsypujemy cukrem tak, by danie nie było kwaśne. Dodajemy do smaku papryki i dusimy pod przykryciem 10 minut. Na koniec dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę i fasolę i delikatnie mieszając, dusimy jeszcze 2 minuty.

Kategoria: Dania mięsne > Inne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić meksykańską potrawkę skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków