Jak zrobić Pesto

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić Pesto dodał(a): Subskrybuj

Pesto to popularny w kuchni włoskiej sos do makaronów i grzanek, którego głównym składnikiem jest bazylia. Serwowany do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku.


odsłony: 66220 głosów: 10 kategoria: Kulinaria > Sosy data dodania: 03-01-2010 10:15 ocena: 4.90
  • Pęczek świeżej bazylii
  • 100 - 150 g startego sera
  • (Picorino lub parmezanu)
  • 70 g orzeszków ziemnych
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 3-4 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz
  • Kamienny moździerz do rozdrabniania

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić Pesto: (4)

2010-02-13 17:44:17
Awatar
Wszystko super extra :) najlepsze do bruscetty ale polecil bym jeszcze do pesto dwie rybki anchovies .. ale i tak oczywiscie 5/5
(0) 
2010-02-02 21:51:55
Awatar
Pyszne to jest a tak wogole to najlepiej do pesto psauje makaron swiderki alebo muszelki pozdro. 5/5
(0) 
2010-01-11 14:46:12
Awatar
hah jadlam ale to juz dawno .. ;p
mi nie smakuje xd
(0) 
2010-01-03 11:16:44
Awatar
Świetne 5/5
(0) 
Pokaż wszystkie komentarze