Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić Pesto

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Sosy
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 03.01.2010 / 10:15
  • Odsłony: 68 069
  • Ocena: 4.90
  • Głosy: 10
  •  
video-kuchnia_pl
Ekspert

Poradnik dodany przez:

video-kuchnia_pl

Do poradnika jak zrobić pesto przypisano następujące tagi:

Pesto to popularny w kuchni włoskiej sos do makaronów i grzanek, którego głównym składnikiem jest bazylia. Serwowany do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku.

  • SKŁADNIKI

  • Pęczek świeżej bazylii
  • 100 - 150 g startego sera
  • (Picorino lub parmezanu)
  • 70 g orzeszków ziemnych
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 3-4 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz
  • Kamienny moździerz do rozdrabniania

Kategoria: Sosy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Pesto skomentowało 4 osób.

Pozostało 1500 znaków