Twoja przeglądarka nie jest w stanie wyświetlać FLASHa

Jak zrobić pikantną wołowinę z nerkowcami

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Wołowina
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 27.06.2010 / 12:48
  • Odsłony: 33 733
  • Ocena: 4.67
  • Głosy: 9
  •  
kotlet_tv
Ekspert

Poradnik dodany przez:

kotlet_tv

Do poradnika jak zrobić pikantną wołowinę z nerkowcami przypisano następujące tagi:

To jedno z tych dań co wygląda efektownie, a wcale nie jest trudne. Do jego przygotowania potrzebny jest wok, bo danie robi się po chińsku, czyli szybko i mieszając. Jest pyszne! Wołowina marynowana całą noc nabiera niesamowitego smaku, jest aromatyczna i miękka, orzeszki nerkowce podsmażane razem z cebulką dodają przyjemnej słodyczy. A całości delikatności dodaje ryż i ogórek. Polecam wszystkim znudzonym zwykłym jedzeniem. Najlepsze z lampką czerwonego wina.

  • SKŁADNIKI

  • 500 g wołowiny
  • 1 łyżeczka oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 4 łyżki orzechów nerkowca
  • 1 cebulka
  • Plus:
  • Ryż i ogórek do podania
  • Marynata:
  • 1 łyżka ziaren sezamu
  • 1 żabek czosnku
  • 1 łyżka imbiru
  • 1 małe chili posiekane
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka curry

Kategoria: Dania mięsne > Wołowina

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pikantną wołowinę z nerkowcami skomentowało 4 osób.

Pozostało 1500 znaków