Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić racuchy z jabłkami

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Naleśniki i omlety
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 14.09.2013 / 14:00
  • Odsłony: 22 641
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

BestRecipes

Na początek może tak trochę ostro ale ... koniecznie musicie sprawdzić ten przepis na placki z jabłkami, które ja po prostu nazywam racuchami. Są pyszne, pulchne, słodkie a smak jabłek przewyższa jakikolwiek inny smak owocu na ciepło. Moja opinia na temat tych racuchów z jabłkami jest bardzo mocno subiektywna ponieważ to jeden ze smaków z dzieciństwa. Co ciekawe ze szkoły podstawowej, bo tam co jakiś czas były serwowane na stołówce takie placki. Przepis nie jest trudny a zresztą nie ważne jaki by był i tak trzeba go zrobić. Zapomnijcie o ciastach, tortach i deserach, to wszystko to nic w porównaniu ze smakiem jaki dają racuszki z jabłkiem

Przepis nie obejmuje drożdży, gdyż nasze placki będą robione na sodzie. A dodatkową rzeczą jaki daje extra smaczek w tych racuchach jest cynamon. W końcu każdy wie, że połączenie jabłek z cynamonem do piękna kompozycja smakowa.

Takie placki z jabłkami przygotowujemy nie tylko dla dzieci. Dorosłym tez pewnie spodoba się ten przepis a jeżeli pamiętają takie racuchy z jabłkami z dzieciństwa, to będą zachwyceni.

Ja je lubię bez dodatków ale można posypać je cukrem pudrem albo np. polać śmietaną.

  • SKŁADNIKI

  • 1/2 litra mleka
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 duże jabłka
  • Olej do smażenia

Kategoria: Naleśniki i omlety

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić racuchy z jabłkami skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków