Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić rogaliki drożdżowe z dżemem

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Słodycze
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 27.01.2011 / 13:27
  • Odsłony: 142 049
  • Ocena: 4.73
  • Głosy: 15
  •  
SkutecznieTv
Ekspert

Poradnik dodany przez:

SkutecznieTv

Do poradnika jak zrobić rogaliki drożdżowe z dżemem przypisano następujące tagi:

Świeże, mięciutkie rogaliki wypełnione dżemem i przyozdobione niteczkami lukru... Rozkosz dla podniebienia:) Nic dziwnego, że aż chce się je nazwać szybkimi! Dlaczego? Otóż robi się je szybko i znikają szybko, no i szybko zostaje po nich tylko miłe wspomnienie... oraz pytanie „mamusiu, jutro też zrobisz rogaliki?" Oprócz niewątpliwego atutu, jakim jest super smak i prostota wykonania, ich urok polega też na tym, że nadzienie może być dowolne. Ja daję do nich najczęściej dżem oraz w wersji czekoladowej -nutellę. Są pyszne. I zgubne dla tych, co dbają o kalorie, bo chce się je jeść, póki nie znikną z talerza:) Ale czasem warto się zapomnieć... Polecam! Rogaliki rzecz jasna:) Składniki oraz przepis na http://Gotuj.Skutecznie.Tv

  • SKŁADNIKI

  • Ciasto (na 48 małych rogalików):
  • * 1 kostka margaryny
  • * 5 dag drożdży
  • * 1/4 szklanki ciepłego mleka
  • * 4 łyżki cukru
  • * 3 szklanki mąki
  • * szczypta soli
  • * 2 całe jajka
  • Do tego:
  • * nadzienie np. gęsty dżem (ja biorę wiśniowy lub galaretkę z czarnej porzeczki) lub nutella
  • * lukier:
  • -3 łyżki cukru pudru
  • -1 łyżeczka mleka

Kategoria: Ciasta i desery > Słodycze

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić rogaliki drożdżowe z dżemem skomentowało 24 osób.

Pozostało 1500 znaków
Zobacz więcej komentarzy