Jak zrobić soczyste szaszłyki ze schabowych

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Potrawy z grilla
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 06.05.2014 / 08:00
  • Odsłony: 16 347
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Mceno00

Do poradnika jak zrobić soczyste szaszłyki ze schabowych przypisano następujące tagi:

Kiedy już mamy pokrojone mięso na kotlety schabowe to jeszcze możemy zmienić zdanie i zamiast schabowego zrobić można szaszłyki wieprzowe, które wyjdą nam zarówno w domu jak i na grillu. Szaszłyki wieprzowe nie będą suche, ponieważ ten przepis tworzy z naszego no jakby nie było nieco suchego mięsa, wspaniałe soczyste danie. Tym samym sposobem zrobić można szaszłyki drobiowe. 

To idealny pomysł na sezon grillowy, który zawsze prędzej czy później staje się podstawową formą żywienia Polaków :) No bo przecież każdy lubi grilla i nawet z braku laku, na balkonach ludzie sobie grillują za pomocą chociażby elektrycznego grilla.

Szaszłyki na grilla to jedno z podstawowych dań, więc warto je zrobić jak najlepiej i przede wszystkim zadbać o to aby mięso nie wyszło nam suche. Dlatego ten przepis i ta technika jest jak najbardziej godna polecenia. Mięso na schabowe po odpowiednim przygotowaniu będzie fantastycznym materiałem na szaszłyki. Na grilla jak znalazł :)

Blog z którego pochodzi ten poradnik: http://kuchniatosztuka.blogspot.com/

  • SKŁADNIKI

  • około 60 dag schabu
  • 2 łyżki kefiru lub jogurtu
  • 1-2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • około 1 płaskiej łyżeczki soli
  • 1 kopiasta łyżeczka mieszanki ziół:
  • - tymianek
  • - rozmaryn
  • - papryka
  • - majeranek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki oleju

Kategoria: Potrawy z grilla

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić soczyste szaszłyki ze schabowych skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków