Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić świąteczne danie - pascha wielkanocna

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Potrawy świąteczne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 05.04.2012 / 17:00
  • Odsłony: 11 250
  • Ocena: 4.20
  • Głosy: 10
  •  
Abi
Ekspert

Poradnik dodany przez:

Abi

Do poradnika jak zrobić świąteczne danie - pascha wielkanocna przypisano następujące tagi:

Pascha to tradycyjna potrawa wielkanocna pochodzenia rosyjskiego lub ukraińskiego, przygotowywana z twarogu lub z mleka, śmietany, masła, zwykle z dodatkiem żółtek, cukru, wanilii i innych składników, również bakalii. Zwykle bardzo słodka, podawana zazwyczaj w postaci ściętej piramidki ozdobionej rodzynkami i skórką pomarańczową.

  • SKŁADNIKI

  • 1 litr śmietany kremówki
  • 1 litr mleka
  • 6 jajek
  • kostka masła
  • 15 dag cukru pudru
  • po 5 dag:
  • - rodzynek
  • - migdałów
  • - kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • cukier waniliowy

Kategoria: Potrawy świąteczne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić świąteczne danie - pascha wielkanocna skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków