Jak zrobić świąteczne danie - pascha wielkanocna

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić świąteczne danie - pascha wielkanocna dodał(a): Subskrybuj

Pascha to tradycyjna potrawa wielkanocna pochodzenia rosyjskiego lub ukraińskiego, przygotowywana z twarogu lub z mleka, śmietany, masła, zwykle z dodatkiem żółtek, cukru, wanilii i innych składników, również bakalii. Zwykle bardzo słodka, podawana zazwyczaj w postaci ściętej piramidki ozdobionej rodzynkami i skórką pomarańczową.


odsłony: 10099 głosów: 10 kategoria: Kulinaria > Potrawy świąteczne data dodania: 05-04-2012 17:00 ocena: 4.20
  • 1 litr śmietany kremówki
  • 1 litr mleka
  • 6 jajek
  • kostka masła
  • 15 dag cukru pudru
  • po 5 dag:
  • - rodzynek
  • - migdałów
  • - kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • cukier waniliowy

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić świąteczne danie - pascha wielkanocna: (0)

Bądź pierwszą osobą, która napisze komentarz!