Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić tradycyjne kotlety mielone

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Inne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 25.09.2012 / 11:16
  • Odsłony: 23 704
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Topor1789

Do poradnika jak zrobić tradycyjne kotlety mielone przypisano następujące tagi:

Kotlety mielone, które są soczyste w środku i maja chrupiącą skórkę to kotlety, które najbardziej lubimy. Przyprawy to tylko sól, pieprz i natka pietruszki. To klasyka polskiej kuchni, znana już od wieków. Tak przygotowane kotlety mielone można także jeść na zimno.

  • SKŁADNIKI

  • 1 kg mięsa mielonego - koniecznie pół na pół wieprzowiny z wołowiną (nie może być zbyt chude)
  • cebula średniej wielkości
  • 2 jajka
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1/2 szklanki zimnej wody
  • sól
  • grubo zmielony czarny pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • spory pęczek natki pietruszki
  • do smażenia:
  • - około 1 szklanki oleju
  • * Wersja do druku:
  • http://www.mniammniam.com/Kotlety_mielone___najlepsze_na_swiecie___-14439p.html

Kategoria: Dania mięsne > Inne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić tradycyjne kotlety mielone skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków