Jak zrobić tradycyjne kotlety mielone

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić tradycyjne kotlety mielone dodał(a): Subskrybuj

Kotlety mielone, które są soczyste w środku i maja chrupiącą skórkę to kotlety, które najbardziej lubimy. Przyprawy to tylko sól, pieprz i natka pietruszki. To klasyka polskiej kuchni, znana już od wieków. Tak przygotowane kotlety mielone można także jeść na zimno.


odsłony: 22733 głosów: 0 kategoria: Dania mięsne > Inne data dodania: 25-09-2012 11:16 ocena: 0.00
  • 1 kg mięsa mielonego - koniecznie pół na pół wieprzowiny z wołowiną (nie może być zbyt chude)
  • cebula średniej wielkości
  • 2 jajka
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1/2 szklanki zimnej wody
  • sól
  • grubo zmielony czarny pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • spory pęczek natki pietruszki
  • do smażenia:
  • - około 1 szklanki oleju
  • * Wersja do druku:
  • http://www.mniammniam.com/Kotlety_mielone___najlepsze_na_swiecie___-14439p.html

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić tradycyjne kotlety mielone: (0)

Bądź pierwszą osobą, która napisze komentarz!