Jak zrobić udka wędzone

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić udka wędzone dodał(a): Subskrybuj

Jeżeli macie już własną, domową wędzarnię, to czas zacząć wędzić mięcho! W tym filmie sposób na przygotowanie i uwędzenie udek z kurczaka. Gwarantuję, że kurczak będzie smakował świetnie i tak szybko się nie znudzi. Filmik znalazłem na YT i ze znajomym zrobiliśmy tak kurczaka, więc pomysł sprawdzony.


odsłony: 143000 głosów: 9 kategoria: Dania mięsne > Drób data dodania: 20-10-2010 11:36 ocena: 4.11
  • 3 litry zimnej wody
  • 4-5 liści laurowych
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 5 udek z kurczaka
  • 300 gram peklosoli (sól peklowa)
  • Wędzarnia

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić udka wędzone: (4)

2011-08-25 16:44:56
Awatar
A gdzie q***a są pokazane gotowe udka ?
(0) 
2010-12-12 04:40:09
Awatar
piorunexo ...różnica pomiędzy zwykłą solą, a peklosolą dla ciebie będzie taka że mięso nie będzie czerwone tylko miejscami szare lub z żółtymi plamami (w grubszych warstwach mięsa) ale zawsze możesz peklowac trochę dłużej np. 48 godzin wtedy ten efekt powinien byc mniejszy (za długo też nie można bo mięso będzie za słone), z tym że jest to tylko efekt wizualny i nie ma większego wpływu na smak (osobiście wolę używac soli jak peklosoli...) generalnie taką zalewe powinno się najwpierw zagotowac z tymi przyprawami (zagotowac nie gotowac) a później wystudzic, przepis prosty, a efekt znakomity... 5/5. Pozdrowienia dla kolegi Ton1k z braci wędzarniczej zapewne...
(0) 
2010-10-20 15:25:02
Awatar
piorunexo ja robię z zwykłej soli i jest dobrze myśle że zwykła też będzie bardzo dobra
(0) 
2010-10-20 13:32:53
Awatar
czy może być zwykła sól ??
(0) 
Pokaż wszystkie komentarze
3% przez 4 miesiące. Otwarte Konto Oszczędnościowe w ING Bank Śląski.