Jak zrobić włoskie spaghetti Carbonara

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryż i makarony
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 23.02.2013 / 16:00
  • Odsłony: 49 727
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 6
  •  

Poradnik dodany przez:

BestRecipes

Do poradnika jak zrobić włoskie spaghetti carbonara przypisano następujące tagi:

Przepis na tradycyjne i klasyczne spaghetti carbonara, które jest obowiązkową pozycją w wielu restauracjach we Włoszech a sama potrawa jest znana na całym świecie. Danie łatwo zrobisz w domu i po spróbowaniu zobaczysz dlaczego spaghetti carbonara ma tylu fanów.

  • SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie (500 g) makaronu spaghetti
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 8 plastrów (ok. 200 g) pancetty lub tłustego boczku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki wytrawnego białego wina (opcjonalnie)
  • 4 jajka
  • 50 g startego parmezanu
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • garść świeżo posiekanej natki pietruszki
  • starty parmezan
  • Zapraszam tutaj:
  • http://allrecipes.pl/

Kategoria: Ryż i makarony

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić włoskie spaghetti Carbonara skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków