Jak zrobić żurek na zakwasie

 

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

  •  

raportuj

ulubione
Jak zrobić żurek na zakwasie dodał(a): Subskrybuj

Żurek to typowo polska zupa Wielkanocna. Jednak delektować się takim żurkiem możemy nie tylko w święta. Od czasu do czasu warto zrobić taką sytą zupę, szczególnie w zimnym okresie jesienno-zimowym. Film znaleziony na YouTube - nie wieszajcie na mnie psów, że to nie mój film. Chyba warto było go wstawić, w końcu przepis wygląda smakowicie.


odsłony: 44020 głosów: 8 kategoria: Kulinaria > Zupy data dodania: 14-09-2010 10:24 ocena: 4.50
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • Seler
  • Por
  • 2 średnie cebule
  • 50 dkg boczku wędzonego i żeberek
  • 50 dkg białej kiełbasy
  • 1 litr zakwasu
  • Pieprz i sól
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • Majeranek
  • Czosnek
  • Śmietana 18 %

Komentarze do wideoporadnika Jak zrobić żurek na zakwasie: (3)

2010-09-18 11:22:30
Awatar
to już było http://kulinaria.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-zurek
(0) 
2010-09-16 15:52:54
Awatar
z Żurkiem kojarzy mi się tylko Wielkanoc, niestety sama nie mam cierpliwości by go wykonać :-)
(0) 
2010-09-15 15:23:07
Awatar
Uwielbiam tego typu żurek, jest najlepszy w smaku!!!
(0) 
2011-03-24 16:46:52
Awatar
Po pierwsze żur to nie typowo Polska potrawa, tylko typowo śląska, śmietany do żuru się nie dodaje, przynajmniej na śląsku.
(0) 
Pokaż wszystkie komentarze