Cebula faszerowana, czyli danie inne niż wszystkie

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Warzywa i owoce
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 16.04.2018 / 09:07
  • Odsłony: 994
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

xandra

Do poradnika cebula faszerowana, czyli danie inne niż wszystkie przypisano następujące tagi:

Co na obiad – może biała kiełbasa, czyli tradycyjne danie kuchni polskiej często podawane na Święta Wielkanocne, które w powyższym filmie przygotowane zostało w nieco inny sposób, tak aby wykorzystać w pełni składniki odżywcze, jakie dają nam warzywa i owoce. Cebula faszerowana kiełbasą białą może zaskoczyć naszą rodzinę i gości zastanawiających się, co zrobić na obiadPrzepisy kulinarne podane zostały w powyższym filmie krok po kroku, aby nawet osoby, które do tej pory rzadko gotowały, miały szansę przygotować to danie. Choć na ogół biała kiełbasa podawana jest w postaci zapiekanej z białą cebulą, tym razem role nieco zostały odwrócone i to cebula w tym daniu występuje w roli głównej.
Do wykonania cebuli faszerowanej białą kiełbasą będziemy potrzebowali: białej cebuli, surowej kiełbasy białej, sera ementaler startego na tarce o grubych oczkach, a także wędzonej papryki. Białą kiełbasę nacinamy i wyjmujemy farsz ze skórki do miski. Cebule gotujemy w gorącej wodzie przez dziesięć minut, a następnie wykładamy do osobnej miski. Wyciągamy środki z cebuli i siekamy je na drobną kosteczkę, pozostawiając zewnętrzne łuski cebuli, które będziemy później faszerować. Smażymy pokrojoną cebulę na rozgrzanej oliwie do momentu jej zeszklenia. Mieszamy cebulę z farszem z kiełbasy, wędzoną papryką i startym serem i takim farszem napełniamy cebule. Do naczynia żaroodpornego wlewamy na dno odrobinę żurku, kładziemy na to nafaszerowane cebule i posypujemy je jeszcze z wierzchu odrobiną ementalera. Pieczemy całość w piekarniku przez 45 minut w temperaturze około 180 stopni.

Szczegółowy przepis tutaj: http://www.magazynkuchenny.com/cebule-faszerowane-biala-kielbasa/

Kategoria: Warzywa i owoce

Skomentuj poradnik

Poradnik Cebula faszerowana, czyli danie inne niż wszystkie skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków