Chleb tostowy na wypasie czyli słodkie krokiety

Poradnik dodany przez: Zenderos
2221 0

Kolacja na szybko i na ciepło lub pomysł na śniadania w zimne dni? Krokiety wykonane z chleba tostowego to doskonały sposób na zużycie już nieco zleżałego pieczywa, a także przygotowanie szybkiego i smacznego posiłku z wykorzystaniem tak smacznych rzeczy, jak nutella, truskawki oraz banan.


Te wyjątkowo proste w wykonaniu krokiety zajmują tylko kilka minut przygotowania. Szykujemy sobie wcześniej talerz z wymieszanym cynamonem oraz cukrem białym lub brązowym, w zależności od upodobań kulinarnych, a także głębszy talerz z mlekiem. Pieczywo na krokiety przygotowujemy składając chleb tostowy w piramidkę i odkrawając z niego skórki. Następnie miękki miąższ chleba tostowego lekko wałkujemy, spłaszczając je odrobinę. Na powstałe w ten sposób cienkie placki nakładamy warstwę nutelli, truskawki i banana lub inne owoce, w zależności od sezonu. Pozwoli nam to połączyć w krokietach zarówno pyszny smak, który będzie odpowiadał i dzieciom i dorosłym, a także przemycić w nich niezbędne do codziennego prawidłowego funkcjonowania witaminy z naturalnych składników. Tak przygotowane krokiety rolujemy i zanurzamy na chwilę w mleku, a następnie smażymy na rozgrzanej patelni z rozpuszczonym masłem. Gotowe, ciepłe jeszcze krokiety obtaczamy następnie w przygotowanej mieszance cukry z cynamonem i nasz pyszna kolacja na szybko lub śniadanie na ciepło są już gotowe.

Tego typu pomysły na wykorzystanie pieczywa pozwalają na oszczędne i praktyczne gospodarowanie nawet resztkami pożywienia, a jednocześnie przygotowanie ciepłych i pożywnych posiłków, które szczególnie istotne są w okresie jesienno-zimowym.

SUB: https://www.youtube.com/channel/UCrt2--oRLLqPdRrQ9RtIh7Q

Do poradnika Chleb tostowy na wypasie czyli słodkie krokiety przypisano następujące tagi:

kolacja krokiety pieczywo pomysł na śniadanie kolacja na szybko chleb tostowy

Skomentuj poradnik

Poradnik Chleb tostowy na wypasie czyli słodkie krokiety skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...