ZPrzepisy na obiad mogą być bardzo łatwe w przygotowaniu, a przy tym zaskakiwać smakiem oraz niesamowitym aromatem. Warto wykorzystać przepisy wywodzące się z kuchni azjatyckiej i zaskoczyć bliskich pysznym daniem. Nawet beztalencie kulinarne je wykona, a przy tym koszt wieprzowiny po chińsku jest naprawdę niewielki. Kuchnia azjatycka jest też niskokaloryczna i wykorzystuje wiele warzyw oraz owoców. Fasolka szparagowa doskonale sprawdzi się w tym daniu. Na samym początku gotujemy fasolkę szparagową w osolonej wodzie, pamiętając, aby jej nie rozgotować. Do wieprzowiny, a zasadniczo mięsa mielonego dodajemy sos sojowy, który jest absolutnym must have kuchni azjatyckiej. Do mięsa dodajemy jeszcze orientalne przyprawy, gdzie najważniejszy jest pieprz seczuański. Smażymy wieprzowinę i dodajemy do niej natkę pietruszki oraz cebulę dymkę. Warto jeszcze wzmocnić smak dodając chili. Dusimy wszystko pod przykryciem, warto jeszcze zalać potrawkę bulionem, w ten sposób otrzymamy jeszcze esencjonalny sos. Do mięsa wrzucamy fasolę szparagową i jeszcze chwilę dusimy. Już po kilku minutach wieprzowina po chińsku jest gotowa. Teraz pozostaje już najprzyjemniejsza rzecz, czyli jedzenie.
Warto więc wprowadzać do swojego menu nowe smaki i poznawać nowe kuchni. Nasze horyzonty smaków mogą się naprawdę rozwijać. Co również ważne pyszne potrawy nie muszą być też trudne w przygotowaniu, czy też czasochłonne, a smakują wyjątkowo. Takie danie można podać nie tylko na obiad, ale również na kolację, czy podczas spotkać ze znajomymi. Zasmakuje nawet najbardziej wybrednym osobom, które nie miały styczności z kuchnią azjatycką.