Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Faszerowana papryka po azjatycku - przepis

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Wieprzowina
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 08.08.2018 / 14:00
  • Odsłony: 327
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

kejsza

Do poradnika faszerowana papryka po azjatycku - przepis przypisano następujące tagi:

Kuchnia azjatycka cieszy się coraz większą popularnością. Jest nie tylko zdrowa, ale również niskokaloryczna i oczywiście pyszna. Kuchnia azjatycka wykorzystuje dużo warzyw i owocóworaz przypraw. Danie nie są trudne w przygotowaniu, ani też czasochłonne, a zasmakują nawet niejadkom. Zatem jeżeli nie masz pomysłu jakie danie przygotować, warto wykorzystać przepisy na obiad kuchni azjatyckiej. Warto wykorzystać paprykę. Jest ona pyszna, ale i bogata w wiele witamin. Papryka faszerowana smakuje naprawdę wyjątkowo, a jej przygotowanie zajmuje tylko kilka minut. Na samym początku warto podsmażyć na patelni mięso mielone, które wcześniej zostało doprawione orientalnymi przyprawami oraz kilkoma łyżeczkami oleju sezamowego. Następnie czekamy, aż mięso ostygnie, można od razu użyć surowego mięsa. Dodajemy jajko, ryż oraz cebulę dymkę. Warto jeszcze całość doprawić świeżym imbirem. Mieszamy, aż do połączenia się składników, następnie nadziewamy paprykę. Umieszczamy kilka sztuk papryk z farszem w garnku i zalewamy sosem pomidorowym. Dodajemy jeszcze azjatyckie grzybki i trochę natki pietruszki. Takie danie można przygotować w szybkowarze, albo też w piekarniku. Papryka nadziewana mięsem mielonym jest gotowa w kilka minut. Taki przepis na obiad zaskoczy domowników, połączeniem finezji smaków i zapachów.

Z tym daniem poradzi sobie nawet laik kulinarny i je wykona. Paprykę faszerowaną można także podać gościom podczas imprez okolicznościowych. Takie danie choć jest banalne w przygotowaniu prezentuje się niezwykle efektownie, a smakuje jeszcze lepiej niż wygląda.

  • SKŁADNIKI

  • 4 duże papryki
  • 2 woreczki ryżu jaśminowego
  • 500 gram mielonego mięsa
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • 5 cm korzenia imbiru
  • 3-5 ząbków czosnku
  • 1 jajko
  • 1 pęczek dymki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 400 ml pomidorów
  • 500 ml bulionu z 3 namoczonych grzybów shitake
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 pęczek natki kolendry

Kategoria: Dania mięsne > Wieprzowina

Skomentuj poradnik

Poradnik Faszerowana papryka po azjatycku - przepis skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków