Jajka przepiórcze - jak ugotować

Poradnik dodany przez: xandra
13599 0

Chyba każdy potrafi ugotować jajko kurze. Nie jest to trudne i z tym zadaniem poradzi sobie nawet największy laik kulinarny. Gotowanie jajek przepiórczych nie jest już takie łatwe. Jajka przepiórcze są bardzo zdrowe i warto je spożywać, są polecane nawet dla osób, które zmagają się z wysokim poziomem cholesterolu. Zatem jak ugotować jajka przepiórcze. Na samym początku umieszczamy je w letniej wodzie, następnie gotujemy je równe 10 minut. W tym czasie należy przygotować kostki lodu, które umieszczamy w misce, następnie wsadzamy do tej miski jajka przepiórcze. Teraz dolewamy wody i znowu gotujemy około 4 minut. To już niemal wszystko, pozostaje nam umieścić jajka w misce z zimną wodą i po kilku minutach, jak ostygną przechodzimy do ich obierania. Dzięki tej metodzie gotowani, jajka bardzo łatwo się obiera ze skorupki. Warto również wykorzystać liczne przepisy kulinarne na jajka przepiórcze. Można je dodać do klasycznej sałatki warzywnej, jak i przygotować z nich przystawkę. Do jajek przepiórczych pasują także ser i nabiał. Potrawy z użyciem jaj przepiórczych są nie tylko bardzo smaczne, ale również bardzo zdrowe. Jajka przepiórcze przepisy to duży zbiór różnych receptur, które zasmakują nawet najbardziej wymagającym osobom. Zatem jeżeli organizujesz imprezę lub zaprosiłaś gości koniecznie podaj im potrawy, których bazą, bądź też dodatkiem są jajka przepiórcze. Zaskocz rodzinę i swoich znajomych wykonując ciekawe potrawy, które na pewno będą dla nich nowością. Przygotowane przez ciebie jedzenie natychmiast zniknie z talerzy, a goście poproszą o dokładkę oraz przepisy na te pyszne dania.

Blog z tym przepisem: http://www.magazynkuchenny.com/ugotowac-jajka-przepiorcze/

Do poradnika Jajka przepiórcze - jak ugotować przypisano następujące tagi:

ser i nabiał gotowanie jajek przepisy kulinarne jajka przepiórcze jajka przepiórcze przepisy jak ugotować jajka

Skomentuj poradnik

Poradnik Jajka przepiórcze - jak ugotować skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...