Jak filetować ryby - makrela

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryby
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 12.08.2014 / 13:08
  • Odsłony: 18 514
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

BestRecipes

Do poradnika jak filetować ryby - makrela przypisano następujące tagi:

Makrela to nie tylko ryba którą można jeść w wędzonej formie. Co prawda wędzona makrela to bardzo popularna propozycja wśród ryb ale świeża makrela takę świetnie smakuje. Filety ze świeżej ryby na pewno będą świetnym pomysłem na udane, niekoniecznie tylko piątkowe danie. Jeżeli chcesz przygotować danie z makreli ale nie wiesz jak wygląda filetowanie ryb, to zobacz ten film. 

Filetowanie makreli jest proste o czym się szybko przekonasz. Świeża ryba smakuje najlepiej więc nie ma co się bać kupowania całych ryb, bo usunięcie wnętrzności i przygotowanie ryby do smażenia to łatwa rzecz. Usuwanie ości z ryby nie polega na pojedynczym ich wydłubywaniu i kiedy sam zrobić sobie filety ze świeżej ryby takiej jak właśnie makrela, to przekonasz się jak pyszna może być smażona rybka. Pełnia smaku i zero ości. 

Zrób filety ze świeżej ryby samodzielnie a potem już w podobny sposób będziesz mógł filetować inne ryby, nie tylko makrelę.

Po więcej kulinarnych pomysłów i inspiracji wpadaj tutaj: http://allrecipes.pl/

Kategoria: Ryby i owoce morza > Ryby

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak filetować ryby - makrela skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków