Jak profesjonalnie podejść do crustowania w drinkach

Poradnik dodany przez: Mojbar
14673 0

Crustowanie to nie tylko bardzo dobry sposób na "upiększenie" i dekorowanie drinka, ale i metoda na wkomponowanie dodatkowych smaków! Ale na czym to tak dokładniej polega? Jest to bardzo proste. Wystarczy przetrzeć rant kieliszka sokiem z cytryny lub limonki, a następnie obtoczyć go w wybranym przez siebie sypkim dodatku. Może to być przykładowo sól, cukier, starta skórka z cytrusa, świeże zioła, starta czekolada, wiórki kokosowe ... po prostu wszystko co tylko sobie wyobrazimy i co uznamy za pasujące do naszego drinka. Przepisy w których wykorzystuje się crustowanie są różne i każdy znajdzie coś dla siebie jak i sam wymyśli coś ciekawego.

Jeżeli chodzi o crustowanie to przykładowo znajdziecie je w takich drinkach jak Margarita czy Sidecar. Poniżej macie linki do tych przykłądowych drinków w których dekoruje się szklanki.

http://mojbar.pl/przepisy.htm#MARGARITA

http://mojbar.pl/przepisy.htm#SIDECAR_NAMED_DESIRE 

Zachęcamy do używania metody dekorowania drinków również w innych przepisach.

Składniki:

  • sok z limonki/cytryny lub syrop + dodatki jakie tylko sobie życzymy np.:
  • -sól
  • -cukier
  • -starta skórka z cytrusa
  • -świeże zioła
  • -starta czekolada
  • -wiórki kokosowe

Do poradnika Jak profesjonalnie podejść do crustowania w drinkach przypisano następujące tagi:

alkohole drinki przepisy dekoracja szklanki crustowanie ozdabianie drinków dekorowanie drinków

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak profesjonalnie podejść do crustowania w drinkach skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...