Jak przygotować churros - przysmak prosto z Hiszpanii

Poradnik dodany przez: YemNOL
6284 0

Domowe wypieki są dużo smaczniejsze od tych ze sklepu, zawsze świeże i przygotowywane bez dodatku polepszaczy smaku oraz konserwantów. Z tego poradnika dowiesz się jak zrobić churros, czyli tradycyjne, hiszpańskie paczki smażone na głębokim oleju.

Kuchnia hiszpańska może dostarczyć wielu ciekawych kulinarnych inspiracji. Dania hiszpańskie to nie tylko pikantne potrawy z pomidorami, fasolą, owocami morza lub tortillą, ale także pyszne desery oraz słodycze. Do najłatwiejszych i jednocześnie najciekawszych przepisów z tego regionu zaliczają się churros, czyli paluszki z ciasta smażone na głębokim oleju. Po usmażeniu churrosmożna obtoczyć w cukrze lub podawać z różnymi dodatkami, na przykład sosem czekoladowym. Obejrzyj poradnik i poznaj przepis na pączki, wywodzący się z kuchni hiszpańskiej. Jest to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych paczków i pyszna, słodka przekąska dla całej rodziny. Przygotowanie churros jest bardzo proste – wystarczy połączyć składniki i przygotowane w ten sposób ciasto smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. W tym filmie znajdziesz wszystkie niezbędne wskazówki, które pozwolą na zrobienie tego hiszpańskiego przepisu. Zachwyć domowników i gości oryginalnym przepisem na pączki, którego jeszcze nie znają.

Churros przygotowuje się według wyjątkowo prostego przepisu i nie trzeba dużo wprawy, żeby zrobić to smaczne danie. Nadają się idealnie na deser lub jako słodka przekąska, a także na imprezę. Z poradnika dowiesz się jak przygotować ciasto oraz jak uzyskać charakterystyczny kształt tych hiszpańskich wypieków.

Przepis w formie tekstowej: http://magiakuchni.eu/przepisy/ciasta/churros.php

Do poradnika Jak przygotować churros - przysmak prosto z Hiszpanii przypisano następujące tagi:

paczki słodycze domowe wypieki kuchnia hiszpańska przepis na pączki churros

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować churros - przysmak prosto z Hiszpanii skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...