Jak przygotować danie z faszerowanego bakłażana

Poradnik dodany przez: ugotowana 28 Aug, 2016 - Warzywa i owoce
3378 0

Są warzywami niezwykle popularnymi, które w ostatnich latach zajęły bardzo ważne miejsce w polskiej kuchni. Bakłażany stały się wręcz modne, a oryginalne pomysły na obiad z tymi warzywami w roli głównej stały się dla wielu z nas zachętą do tego, by sięgać po nie możliwie jak najczęściej. I dobrze, bo dzięki tym warzywom nasza dieta staje się znacznie bardziej wartościowa. Bakłażany mają przecież ogromną wartość odżywczą, a systematyczne sięganie po nie każdemu z nas może przynieść wiele korzyści. Co zyska nasza dieta w chwili, gdy bakłażany zaczną się w niej pojawiać dość często?

Te pochodzące z terenów południowej Europy mają bardzo dobry wpływ na nasze zdrowie. Musimy pamiętać, że bakłażany należą do tych warzyw, których nie można spożywać w stanie surowym. Na szczęście w internecie oraz w książkach kucharskich coraz częściej pojawiają się ciekawe przepisy na zapiekanki i inne potrawy, w których to bakłażany odgrywają główną rolę. Zapiekane oraz duszone warzywa są cennym składnikiem zdrowej diety dla każdego z nas. Wiadomo, że dzięki bakłażanom możemy rozwiązać sporo problemów związanych ze zbyt wysokim poziomem cholesterolu we krwi. Bakłażany duszone wraz ze skórką są też wspaniałym środkiem dla tych, którzy chcą poprawić formę swej wątroby. Dlatego jeśli nie wiesz, co na obiad to mamy nadzieję, że sięgniesz po to niesamowite warzywo. Mamy nawet dla Ciebie specjalny przepis, który z pewnością Ci posmakuje.

Bakłażan faszerowany - polecam tak przygotowane warzywko podać na imprezie lub jako danie obiadowe :) Jeżeli Wam posmakuje to zapraszam do udostępniania przepisu dalej! :)

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak przygotować danie z faszerowanego bakłażana przypisano następujące tagi:

bakłażan warzywa i owoce pomysł na obiad co na obiad przepis na bakłażana bakłażan faszerowany

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować danie z faszerowanego bakłażana skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...