Jak przygotować empanada z tuńczykiem

Poradnik dodany przez: BestRecipes
11744 0

Jeśli interesuje was kuchnia hiszpańska to empanada z tuńczykiem na pewno przypadnie Wam do gustu. Jest to tradycyjny pieczony pieróg, który podawany jest o dowolnej porze dnia i w dowolnych okolicznościach. Pieróg faszerujemy papryką, pomidorami i tuńczykiem. Ten pierożek to świetna propozycja na przepis na obiad, którą na pewno zaskoczycie swoich gości. Przepis ten jest prosty do wykonania i każdy powinien sobie z nim poradzić w swojej kuchni. Jeśli szukacie nieskomplikowanego i smacznego dania to ten przepis kulinarny jest dla Was. Kuchnia hiszpańska zrodzona na Półwyspie Iberyjskim charakteryzuje się wyraźnymi bukietami smaków. Jednym z dobrych dań przedstawiających tą kuchnię jest właśnie empanada z tuńczykiem, która zachwyca swoim smakiem, delikatnością i konsystencją. Jeśli lubicie tuńczyka to na pewno ten przepis Wam się spodoba. Wykonajcie go w swoim domu i dajcie nam znać czy Wam smakowało.  

Składniki:

  • 200 g tuńczyka z puszki
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 500 g pomidorów

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować empanada z tuńczykiem skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...