Jak przygotować fasolkę szparagową na sposób azjatycki

Poradnik dodany przez: kejsza
4918 0

Cześć, któż z nas nie zna popularnego przysmaku, jakim jest fasolka szparagowa? Jej smak od setek lat znajduje się na stołach każdego polaka, Europejczyka, a także w wielu innych zakątkach świata. Dziś zawędrujemy aż na drugą stronę globu, gdzie panuje zupełnie inna kultura, ludzie wyglądają zupełnie inaczej a fasolka na obiad... Zresztą, oglądajcie mój film aby przekonać się co tak wyjątkowego ma ta fasolka. Przepisy jak zwykle są proste I mam nadzieję bez większego problemu się sobie z nimi poradzicie. Zatem co, dość gadania pora zabrać się do gotowania!!! ;)

Chcesz poznać bardzo prosty przepis na to,  jak zamienić zwykłą fasolkę szparagową w azjatycką przystawkę? Co na obiad? Ta wiedza wcale nie należy do tajemnych. Przekonaj się sam jakie to proste!!!;) Nie mogę Ci się nadziwić, tyle czytasz słuchasz oglądasz, a przecież chodzi o jedzenie, którędy trudno jest ogarnąć za pomocą słów obrazów, czy dźwięków. Chodzi o smak, aromat, zapach, chrupiącą skórkę, którą czujesz pod zębami, ten moment oczekiwania i uśmiechy najbliższych kiedy wezmą do ust pierwszy kęs twojej potrawy... Ach, rozmarzyłem się. Naprawdę nie ma co tego czytać, ruszaj do kuchni na podbój smaków i samodzielnie wykonaj danie, o którym przed kilkoma chwilami jedynie czytałeś i pochwal się swoim kulinalnym sklillem wśród rodziny i przyjaciół! Do zobaczenia!!! ;)

Składniki na dressing: 3 łyżki pasty tahini 2 łyżki mirinu 3 łyżki sosu sojowego 1/2 ząbka czosnku Przyprawa shichimi togarashi Prażone ziarna sezamu Ugotowana fasola szparagowa:) Dressing doskonale pasuje do gotowanego na parze brokuła i kalafiora.

Do poradnika Jak przygotować fasolkę szparagową na sposób azjatycki przypisano następujące tagi:

warzywa i owoce co na obiad fasolka szparagowa dania azjatyckie fasolka na obiad fasolka przepisy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować fasolkę szparagową na sposób azjatycki skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...