Jak przygotować grillowaną pierś kurczaka

Poradnik dodany przez: Smacznego_pl 03 Sep, 2010 - Potrawy z grilla
69369 4.33

Dziś pokażemy wam dwa sposoby na grillowane mięso. Pierwszym będzie filet z kurczaka w bejcy a drugim przepisem karkówka w zalewie. Do tego wszystkiego zrobimy sos czosnkowy.

Składniki:

  • Filet z kurczaka w bejcy:
  • - Filet z kurczaka (2 sztuki)
  • - Oliwa z oliwek (0.5 szklanki)
  • - Ocet winny (2-3 łyżki)
  • - Papryka czerwona
  • - Pieprz i sól
  • Sos czosnkowy:
  • - Czosnek (2 ząbki)
  • - Kwaśna śmietana (3 łyżki)
  • - Majonez (1 łyżka)
  • - Oliwa z oliwek
  • - Bazylia (5-6 listków)
  • - Pieprz i sól

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak przygotować grillowaną pierś kurczaka przypisano następujące tagi:

kurczaka sos grill mięso piersi potrawy czosnkowy kurczak pierś usmażyć karkówka grilla filet marynata grillowana

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować grillowaną pierś kurczaka skomentowało 2 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...