Jak przygotować grzyby w cieście

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Potrawy świąteczne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 16.12.2013 / 08:00
  • Odsłony: 9 192
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

okleaya

Grzyby w cieście to jedna z wigilijnych potraw której tradycja sięga daleko wstecz. Często są traktowane jako dodatek a kiedy brakuje nam odpowiedniej ilości potraw na wigilię, to wtedy w ten jeden dzień jest to osobna potrawa. Grzyby w cieście są bardzo proste w przygotowaniu i można je dość szybko zrobić. Smażenie grzybów oblanych ciastem naleśnikowym o konsystencji gęstej śmietany daje nam bardzo smaczne danie, dodatek do dań, które w wigilijny wieczór będą wspaniale komponować się z innymi potrawami. 

Dania na wigilijne nie muszą być wielce skomplikowane. Ważne aby były dobre i oczywiście nie były z mięsem. Ale to każdy wie. Potrawy na wigilię w wielu domach co roku są takie same. Co prawda tradycja to tradycja ale nieraz warto wprowadzić coś nowego do naszego świątecznego menu. A jeżeli masz suszone grzyby to raz dwa możesz je wykorzystać nie tylko w krokietach. 

Zamiast suszonych grzybów możńa spróbować użyć kapeluszy pieczarek ale od razu warto zaznaczyć, że to nie będzie to samo

  • SKŁADNIKI

  • 25 kapeluszy suszonych grzybów
  • 10 dag mąki
  • 1 jajko
  • 70 ml mleka
  • 2 łyżki wody gazowanej
  • 1 łyżeczka soli

Kategoria: Potrawy świąteczne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować grzyby w cieście skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków