Jak przygotować hiszpańskie danie Paella

Poradnik dodany przez: alf500
37055 5

Jak zrobić prawdziwą hiszpańską Paellę i poczuć to, co w kuchni hiszpańskiej najlepsze. Paella to jedno z najbardziej znanych dań hiszpańskich a sama nazwa jak i danie jest rozpoznawane na całym świecie.

Składniki:

  • ryż 250 g
  • kałamarnica lub kalmary 200 g
  • krewetki surowe obrane 100 g
  • krewetki surowe nieobrane 70 g
  • małże omułki 150 g
  • pierś z kurczaka 200 g
  • papryka zielona 100 g
  • papryka czerwona 100 g
  • czosnek 20 g
  • pietruszka 20g
  • słodka papryczka w proszku 10 g
  • szczypta szafranu
  • białe wino 150 ml
  • przecier pomidorowy 50ml
  • wywar rybny 700 ml
  • oliwa z oliwek 40 ml
  • szczypta soli
  • * Przepis w skrócie tekstowym:
  • http://pokazywarka.pl/6sad44/

Do poradnika Jak przygotować hiszpańskie danie Paella przypisano następujące tagi:

kuchnia danie kurczak kalmary krewetki kurczakiem hiszpańskie hiszpańska paella krewetkami dania specjalne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować hiszpańskie danie Paella skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...