Jak przygotować jabłko w cieście francuskim

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ciasta i torty
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 02.02.2019 / 14:00
  • Odsłony: 686
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

RetroMan

Do poradnika jak przygotować jabłko w cieście francuskim przypisano następujące tagi:

Wiele osób uwielbia przepisy, których efektem będą nie tylko bardzo smaczne dania, ale również i takie, które można wykonać dość szybko (co szczególnie cenią sobie osoby dużo pracujące i żyjące w ciągłym biegu). Wszelkie ciasta i torty sprawdzą się nie tylko przy domowej kawie w czasie relaksu, ale również jako przekąska czy dobry poczęstunek w pracy, niosący nieco słodyczy nawet w najcięższy i najbardziej pracowity dzień. Szybie przepisy bardzo często wykorzystują ciasto francuskie, które nie tylko pozwoli na znacznie szybsze przygotowanie deseru, ale również znacznie urozmaici jego smak oraz estetyczny wygląd. Powyższy film przedstawia pomysł na deser, bardzo prosty, a jednocześnie niezwykle smaczny - jabłka w cieście francuskim. Co ważne, w przypadku tego przepisu śmiało skorzystać można z gotowego ciasta francuskiego, co tylko znacznie przyspieszy przygotowanie całego deseru. W tym przypadku znacznie lepiej niż te świeże owoce, sprawdzą się jabłka prażone (do kupienia niemal w każdym sklepie czy supermarkecie, jeśli nie mamy takich na stanie w swoich domowych przetworach). Przepis przedstawiony na filmie jest nie tylko prosty i szybki, ale również nie wymaga użycia zbyt wielu składników. Poza wspomnianymi prażonymi jabłkami i ciastem francuskim, do wykonania deseru potrzebny będzie cynamon, jajko, cukier oraz dobrej jakości pergamin. Film przedstawia bardzo dokładnie jak krok po kroku wykonać pyszny deser, więc z jego wykonaniem z całą pewnością poradzi sobie nawet największy kuchenny laik, który z tworzeniem jakichkolwiek potraw czy słodkości do tej pory zbytnio nie miał doczynienia.

 

  • SKŁADNIKI

  • Ciasto francuskie Go Tove ½ opakowania
  • Jabłka prażone w słoiku 200 g
  • Cynamon
  • Jajko
  • Cukier 1 łyżka
  • Pergamin

Kategoria: Ciasta i desery > Ciasta i torty

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować jabłko w cieście francuskim skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków